Programma Jongerendebat

 

Het Woerdense Jongerendebat vind plaats op woensdagmiddag 14 maart. De toegang is gratis. Let wel, er is beperkt plaats dus wees op tijd.

Programma

14:30 uur deuren open 

15:00 uur Start van het debat 

15:00 uur Introductie (door Paul Simons en Alex Kok)

Opkomst lijsttrekkers (één voor één met introductie)

15:10 uur Opwarmronde (Quizz) 

De lijsttrekkers ontvangen een bordje met de kleur groen en rood. De debatleiders stellen enkele vragen om in de stemming te komen.

Groen = Voor, Rood = tegen In deze ronde geen uitvoerig debat, maar een zeer kleine reactie met een stelling. Doel: de debatleiders willen met u opwarmen; een rondje langs de velden.

15:20 uur Uitleg debatronde 

Na de opwarmronde starten de debatronden. Elke debatronde begint met de visie van de jongeren en de aanwezige organisaties. We vragen hoe zij naar een situatie, onderwerp, probleem of stelling kijken. Hierna mogen de partijen op het onderwerp reageren.

Ronde 1 Huisvesting voor jongeren 

Waar woon je voor het eerst samen? Moet je als student echt die stad uit? 10 jaar op de wachtlijst #help

Ronde 2 Drank en drugs 

Is er een probleem? Moet de coffeeshop in tijd halveren of legaliseren we wietteelt? Drinken we in de kroeg, op straat of in de schuur…

Ronde 3 Cultuur Sluit een gemeente als Woerden nog aan bij de wensen van jongeren? Hoe staat het met de jongerensociëteiten? Zijn er hangjongeren en waarom? Zijn evenementen nog hip en kan je nog een beetje stappen?

Ronde 4 Spervuur 

Jongeren dichterbij de politiek. Wat willen jongeren van de politiek en wat wil de politiek van jongeren. In deze ronde komen alle niet geagendeerde onderwerpen op tafel.

 

Consumpties De entree is gratis. Het Rie theater is voorzien van een bar, welke deze middag open is en waar je voor een leuke prijs wat te drinken kunt halen.